DAJ DOZVOLU

Zapamti, niko nije kao ti. Ti si jedinstvena osoba, neponovljiva, vredna i neprocenjivo važna.

Imaš mogućnost da kreneš u nove promene. Kreni sada, i kreni sa onim što imaš. Nemoj čekati da se stvore uslovi kakve zamišljaš. Oni će doći, ali tek kada ti dođeš do odluke da pokreneš sebe. Zato se usudi. I veruj. Spokojno veruj da će sve biti dobro, jer tako će biti.

Uroni u sebe. Prođi kroz te tunele unutra. Osvesti svaku tminu. Pogledaj šta je toliko strašno, kakve su prepreke na putu. Razgrni mrak. Mrak možeš da odagnaš jedino ti, jer to su tvoji tuneli, tvoje tmine, tvoje zamke, i nema zamene u borbi, nema tebe na klupi za odmor. U svakom trenutku u ovome si ti. Tvoja promena je tvoja utakmica.

Ne gledaj da li ima navijača, da li neko zviždi, šta nekakav „sudija“ kaže. Gledaj u sebe. I zapamti, niko ne može biti tvoja zamena, nikada, ni tvoja konkurencija, niti opasnost. Sve je otklonjivo. Sve jeste rešivo. Zato se usudi. Pozovi, da porazgovaramo, uklonimo, otčepimo, sagledamo i promenimo.

Daj sebi dozvolu da ti bude bolje, da živiš kvalitetno, da rasteš u svakom smislu. Daj dozvolu. Ti si jedina osoba na ovom svetu koja to treba da učini. I može. Dopusti sebi priliku. I ne stoj na putu svemu što može da dođe, a ne dolazi, uprkos silnoj želji, nastojanjima, trudu. Ne dolazi jer nema gde da dođe. Da, ti stojiš tu, čekaš, pružaš ruke, ponekad možda plačeš, nosiš brigu, nemoć, bol, štagod. I kažeš, kažeš kako ima mesta u tebi za toliko toga. To nije tačno. Tamo će biti mesta za toliko toga ali kada se mesto napravi, kada se počiste naboji, isperu posude, raščiste stvari. Reci gde bi toliko toga stalo, ako u sebi nosiš gomile čvorova, dilema, strahova ili stvari za koje misliš da bez njih ne možeš, ili ne smeš.

Sve novo, traži nove posude, očišćene, isprane, spremne da prime zaista toliko toga.

Daj sebi dozvolu da pobediš, osvojiš svoj mir i čuješ odgovore kako treba.

„Tad neki čovek reče, ’Govori nam o Samospoznanju’.

A on odgovori ovako:

Vaša su srca u tišini spoznala tajne dana i noći. Ali vaše uši čeznu za zvukom onoga što vaše srce zna.

Hteli biste da znate rečima ono što ste oduvek znali u mislima.

Hteli biste da sopstvenim prstima taknete golu put svojih snova.

A to tako i treba… Jer duša zalazi na sve staze. Duša ne ide nekim pravcem, niti pak raste kao trska. Duša se rascvetava, kao lotos u bezbrojnim laticama“, Halil Džubran, O Samospoznavanju

Za rad sa mnom, kontaktirajte me putem mejla ili na broj +381638622449

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll Up