PREPUŠTANJE, PUŠTANJE, OTPUŠTANJE

Kad god se u vašem životu desi nešto poput čuda, to potresa sve što ste do tada mislili da znate o sebi i svom životu. Pokušavate da razumete čudo, ali ono je nepojmljivo.

Možda upravo u ovom trenutku osećate koliko vas univerzum voli. Čak i ako to ne razumete, ipak je nešto u vašem magnetu privuklo ili izazvalo to čudo.

Zastanite na trenutak i setite se nekog takvog događaja. Možda ste hteli nešto da postignete. Možda ste intenzivno tragali za partnerom. Ili ste se već dugo borili protiv nečega ili za nešto. Možda ste pokušavali da po svaku cenu ubedite nekoga u nešto?

Setite se kako ste se tada osećali i kako je teško i žilavo sve bilo. Što ste više radili na tome, to je bilo teže. A kad ste odlučili da je besmisleno da nastavite da postupate na taj način i kada ste upravo počeli da se sprijateljujete s mišlju da će vaš život nastaviti da teče i ako se taj događaj desi…

E, upravo tako se dogodilo. Došlo je do vas sasvim drugim putem od onog za koji ste mislili da je jedini moguć.

Tada ste se nalazili u posebnom unutrašnjem stanju. Verovatno ste na neki način bili srećni. Osećali olakšanje. Verovatno ste nešto pustili. Čoveka, ideju za koju ste se zakačili. Verovatno ste odustali od toga da iznudite nešto. Niste odustali od prkosa ili besa. Niste se osećali nedovoljnim ili kao žrtva.

Na neki način ste to jednostavno prepustili univerzumu zato što ste shvatili da vi sami tu više ništa ne možete da uradite.

Ako se setite osećaja koji ste imali kada ste neki problem prepustili univerzumu, onda poznajete upravo ono osećanje koje je privuklo taj događaj.

Ono se naziva ’prepuštanje’. Uradili ste sve što ste kao čovek mogli da uradite, a onda ste pustili. Niste odustali. Samo ste pustili. U ljubavi, a ne u srdžbi. Prepoznali ste svoju granicu i osetili gde počinje nešto više, na šta svojim htenjem i delanjem nemate nikakav uticaj.

Osećanje te granice, tako kažu mnogi učitelji mudrosti iz svih kultura i epoha, jeste granica ka božanskom. Kako god vi to nazvali – to je vaš izbor – važno je samo da svesno opažate taj osećaj jer tako možete u naizgled bezizlaznim situacijama da date svom magnetu novo usmerenje.

Čuda se dešavaju kada pustimo. Kada prestanemo da se borimo za nešto za šta smo mislili da to moramo postići po svaku cenu, često se događa nešto sasvim neočekivano. Javlja se kao čudo, ali je takođe privučeno magnetom srca.

Jedan od najlepših primera jeste čudo ljubavi. Pojavljivanje ljubavi između dve osobe može da se javi samo kada ona nije željena. Kontrola sprečava ljubav. Kada zaista pustite, nastaje prostor za ljubav druge osobe prema vama, ali i za vašu ljubav prema vlastitom životu.“

Iz knjige Tajna magneta srca“, Ridiger Šahe

Volite čuda? Unesite osećaj prepuštanja u svoj magnet i ne očekujte ništa. A ako pak nešto želite da očekujete, jednostavno očekujte čudo.

Čuda dolaze u naš život kad smo spremni za njih. Ako vam treba priprema za čudo KONATKTIRAJTE ME jstegnjaic@gmail.com +381638622449

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll Up